U toku proširenje obilaznice koja povezuje Senćanski i Bikovački put

U toku su radovi na proširenju atarskog puta koji povezuje Senćanski i Bikovački put. Ovaj alternativni putni pravac dužine 2,3 km lokalna samouprava je izgradila u junu ove godine kako bi meštanima Bunarića i Malog Palića skratila put do grada.

Od kada je pre dva dana zatvorena za saobraćaj deonica Senćanskog puta kod Tehnokopa, odnosno Prečistača stanovnicima Bunarića i Malog Palića ostaju na raspolaganju dva pravca do centra grada. Duži put vodi preko Palića, a kraći preko atarskog puta koji je lokalna samouprava izgradila u junu ove godine. U pitanju je obilaznica koja se nalazi na oko 100 metara od svetilišta Bunarić/ Vodice koja spaja Senćanski i Bikovački put. Dužina ovog alternativnog putnog pravca je 2,3 km.

Senćanski put kod Prečistača će biti zatvoren za saobraćaj do 20. novembra ove godine zbog izvođenja radova na izgradnji brze pruge na deonici Novi Sad- Kelebija, objašnjava sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić.

Kako navode iz lokalne samouporave obilaznica koja spaja Senćanski i Bikovački put ostaće u funkciji i nakon planiranog završetka radova na deonici brze pruge, nakon čega će ponovo biti otvorena deonica sada zatvorenog puta.