U toku prijave za instruktore na ovogodišnjem popisu

U toku su prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, koji će se sprovoditi od 1. do 31. oktobra ove godine. U Subotici će biti angažovano 42 instruktora, a rok za prijavu je nedelja 3.jul.

Za instruktora se mogu prijaviti punoletni državljani Republike Srbije koji imaju završenu minimalno četvorodišnju srednju školu koji nisu osuđivani, protiv kojih se ne vodi istraga ili krivični postupak. Obavezno je poznavanje rada na računaru i mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom sprovođenja popisa. Instruktori će biti angažovani u periodu od 23. avgusta do 31. oktobra, a najpre će sami proći obuku, a potom će oni obučavati za rad popisivače čiji će rad pratiti tokom sprovođenja popisa.

Prijave za instruktore za potrebe sprovođenja predstojećeg popisa podnose se isključivo elektronskim putem do 3. jula na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, a u našem gradu biće angažovano ukupno 42 instruktora i 283 popisivača.

Rang lista prijavljenih kandidata za instruktore sa ukupno ostvarenim bodovima po prijavi, kao i spisak kandidata koji se pozivaju na testiranje i razgovor, biće objavljena 6. jula na sajtovima RZS-a – www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.