U toku prijave škola za manifestaciju “Projektna nedelja”

Poslovni inkubator zajedno sa Tehničkom školom “Ivan Sarić” po drugi put organizuje manifestaciju “Projektna nedelja”. Prva saradnja ostvarena je 2019. godine kada je manifestacija za rezultat dala više od 50 projekata. Rok za prijavu je 31. januar, a najbolje učesnike očekuje i novčana nagrada.

U “Projektnoj nedelji” mogu da učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola koji timski osmisle projekat koji može da doprinese bilo kojoj ustanovi, gradu ili školi. Obrazac za prijavu svi zainteresovani mogu naći na sajtu Tehničke škole i Poslovnog inkubatora, rekla je Marina Kos iz Poslovnog inkubatora.

“Projektna nedelja” traje više meseci jer obuhvata aktivnosti od momenta definisanja zadatka, objavljivanja konkursa, procesa informisanja, obajve formulara za prijavu, odobravanje projekata od strane stručne komisije, te na kraju i samu realizaciju. Upravo je uloga Tehničke škole “Ivan Sarić” da kao organizatori prate proces realizacije na svakom koraku, rekao je Grgo Stantić, nastavnik u Tehničkoj školi.

Projekat koji bude najbolji dobija 15.000 dinara, drugo mesto 9.000, dok će treće mesto dobiti 6.000 dinara. Rok za prijavu je 31. januar, ali kako su organizatori naveli, postoji mogućnost da se rok produži. Ono što su istakli jeste da prezentacija projekta mora biti u PDF formatu ukoliko manifestacija bude morala da se održi onlajn putem. Za sada se pet srednjih škola priključilo “Projektnoj nedelji”, a to su: Ekonomska škola, Gimnazija, Politehnička, Hemijsko-tehnološka, kao i Medicinska srednja škola.