U toku prijave penzionera za besplatan boravak u banjama

Pravo na besplatan boravak u banji ove godine imaće priliku da iskoriste 282 subotička penzionera. Konkurs za prijavu otvoren je do 21. maja, a dokumentacija se podnosi u Gradskom udruženju penzionera.

Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje ove godine opredelio je 460 miliona dinara za besplatan boravak penzionera u 24 banje u Srbiji. Za naš grad je izdvojeno 8,6 miliona dinara što će pokriti troškove boravka u banjama za oko 300 subotičkih penzionera. Osnovni uslov za konkurisanje za odlazak u banju o trošku Republičkog PIO Fonda je da penzioneri imaju penziju manju od 26.342 dinara, kao i da ovo pravo nisu iskoristili u poslednjih 5 godina.

Penzionerima koji ostvare pravo na besplatan boravak u banjama biće plaćen pun pansion 10 dana sa troškovima prevoza u oba pravca, kao i usluge lekara u banji. Rangiranje će se između ostalog vršiti, osim po kriterijumu o visini penzije i po dužini ostvarenog radnog staža i po dužini korišćenja penzije.

Dokumentacija za prijavu na konkurs za besplatan boravak u banji predaje se u Gradskom udruženju penzionera do 21. maja. Prilikom podnošenja prijave penzioneri imaju pravo da napišu imena tri banje u kojima žele da borave, uz uslov da prve dve budu sa teritorije Filijale zbog visine putnih troškova, objašnjavaju u subotičkoj Filijali Republičkog PIO Fonda.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime