U toku prijava za besplatnu rehabilitaciju u banjama

U prostorijama Sindikata penzionera Srbije “Nezavisnost“ u toku je prijava za besplatnu rehabilitaciju u centrima (banjama) kojima raspolaže Fond PIO. Uslovi za konkurisanje su visina penzije ispod 24.980 dinara, kao i da penzioner nije koristio ovu pogodnost u poslednjih pet godina. Od dokumenata su potrebni poslednji ček od penzije, specijalistički medicinski nalazi i lična karta na uvid. Za sve informacije i prijavu zainteresovani penzioneri mogu se javiti u sobu 19/a na drugom spratu Otvorenog univerziteta od 11 do 14 časova, svakog radnog dana do 13. aprila.,a detaljnije informacije se mogu dobiti putem telefona 061 6006551.
Nina paket U toku su prijave za besplatnu rehabilitaciju
Naša sugrađanka Zora Peić, je drugi put konkurisala na oglas za ostvarivanje prava na korišćenje besplatne rehabilitacije i nada se da će biti primljena u jednu od tri ustanove koje je navela u listi želja prilikom prijave. Rekla nam je da joj besplatna rehabilitacija u banji kao penzionerki sa malim primanjima mnogo znači jer godinama pati od alergije.

Prema rečima Josipe Vujković iz sindikata ,,Nezavisnost“, pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i ispunjavaju uslove za korišćenje. Neke od ponuđenih banja su Banja Kanjiža, Junaković, Niška Banja, Vrnjačka Banja, Sokobanja. Zahtevi se primaju u prostorijama Sindikata penzionera Srbije ,,Nezavisnost“,a samo članstvo ne utiče ni u kom slučaju na ostvarenje prava već su osnovni kriterijumi visina penzije ispod 24.980 dinara, zdravstveno stanje korisnika i podaci o ranije korišćenjim uslugama besplatne rehabilitacije.

Sindikat penzionera Srbije ,,Nezavisnost“ osnovan je pre pet godina, ove godine drugi put učestvuje u višegodišnjem oglasu PIO fonda. Zahtevi se primaju do 13.aprila nakon čega ih obrađuje centralna komisija PIO Fonda, koja donosi konačnu oduku o upućivnju korisnika penzija na besplatnu rehabilitaciju.