U toku konkurs za policijsku obuku

Od 1100 polaznika Centra za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, za potrebe Policijske uprave u Subotici raspisan je konkurs za 48 polaznika. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 29. decembra.

Konkurs je za potrebe PU u Subotici raspisan za deset polaznika za radno mesto policajac, pet polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca i 33 polaznika za radno mesto graničnog policajca. Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

Osnovna policijska obuka sada traje 22 nedelje, rekao je major Srđan Đurđević, oficir Odeljenja policije u PU Subotica i dodao da vlada dobro intresovanje mladih za konkurs.

Polaznicima je u toku osnovne policijske obuke obezbeđeno sve neophodno za realizaciju nastavnog sadržaja. Konkurs traje do 29. decembra, a zainteresovani kanidati mogu se prijaviti u Policijskoj upravi. Detalji o konkursu mogu se naći na sajtu MUP i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku, www.copo.edu.rs.