U toku Kamp tradicionalne srpske muzike

Prvi Kamp tradicionalne srpske muzike akapela sastava “Srbski pravoslavni pojci” okupio je pedesetak polaznika koji će do četvrtka imati priliku da se upoznaju sa tradicionalnom srpskom muzikom. Pokrovitelj muzičkog kampa je Grad Subotica koji je polaznicima omogućio besplatno učešće u radu kampa.

Čertdeset i pet učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola deo svog prolećnog raspusta provodi učeći o srpskoj tradicionalnoj muzici. Pesma, igra i smeh ore se ovih dana hodnicima OŠ “Ivan Goran Kovačić” u kojoj se kamp održava. Polaznici ovog muzičkog kampa ističu da su pesma i druženje najlepši deo učešća u ovom edukativnom programu.

Članovi sastava “Srbski pravoslavni pojci” svakod dana od nedelje 21. aprila do četvrtka 25. aprila provodiće po 10 časova radeći sa polaznicima. Deca uzrasta od 7-17 godina uče o srpskoj tradicionalnoj muzici kroz grupno i solo pevanje, ali i o istoriji tradicionalne muzike. Organizatori su zadovoljni odazivom polaznika, kao i talentom koji su do sada pokazali.

Besplatan Kamp tradicionalne srpske muzike završava se u četvrtak kada će polaznici u 18 časova održati javni čas u OŠ “Ivan Goran Kovačić” na kojem će prikazati sve što su naučili za vreme trajanja kampa.