U toku Javna rasprava o planskom razvoju grada za period od 2023. do 2032.

Javna rasprava o predlogu nacrta Plana razvoja grada Suborice za narednih deset godina, kojim lokalna samouprava svoje aktivnosti želi da usmeri u pravcu obezbeđivanja kvalitenijih uslova za život građana, društveni razvoj, kao i ekonomsko-privredni razvoj, sprovodiće se do 12. decembra. Tim povodom danas je u prostorijama Otvorenog univerziteta održan otvoreni sastanak na kojem su predstavnici građana imali priliku da učestvuju i čuju više o izradi Plana.

Subotica u narednim godinama treba da nastavi u dosadašnjem pravcu, koji podrazumeva razvoj privrede, povećanje isplativosti proizvodnje u poljoprivredi, očuvanje gradskog jezgra, razvoj turizma, kulture i IT sektora, kao i razvoj komunalne infrastrukture i završetak vodovodne mreže, rekao je zamenik gradonačelnika Imre Kren. On je dodao da je u izradi plana razvoja Grada učestvovao veliki broj ljudi, te da je uspešno održano i nekoliko radionica na kojima su definisani osnovni ciljevi i elementi razvoja.

Značajnu priliku Gradu će dati i završetak izgradnje brze pruge, dodaje Kern i kaže da se iz vide ne sme ispustiti ni razvoj visokoškolstva, srednjeg obrazovanja, kao ni uvođenje modernih sistema učenja, koji će stvoriti mogućnosti za dolazak i učenika iz susednih krajeva, kao što je južna Mađrska, u kojoj nema svih srednjih škola.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja grada Subotice pružala je Regionalna razvojna agenija Panonreg, a proces je realizovan u previđenom roku, do decembra meseca.

Javna rasprava sprovodiće se do 12. decembra.