U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za 44 izbegličke porodice sa teritorije grada Subotice. Ova investicija vredna je 1,4 miliona evra i finansira je Banka za razvoj Evrope, dok će grad Subotica obezbediti 45 miliona dinara za parterno uređenje i priključke.

U ulici Ive Senjanina u toku su radovi na izgradnji 44 stambene jedinice kojima će biti rešeno stambeno pitanje izbeglica iz ratova ’90, sa teritorije našeg grada. Naime, 2017. godine je Vlada Republike Srbije sa Bankom za razvoj Evrope sklopila ugovorni sporazum o donatorstvu i na osnovu toga je 9 lokalnih samouprava u Srbiji dobilo mogućnost da reši stambeno pitanje izbeglica. Objekat koji se gradi će biti ukupne površine 2400 m2, a biće izgrađene 2 lamele.

Obilazeći radove na izgradnji ovog stambenog objekta, gradonačelnik Bogdan Laban je istakao da grad Subotica zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i Republičkom i Pokrajinskom vladom radi na rešavanju nagomilanih socijalnih problema. On je podsetio da je u protekle 3,5 godine u oblast socijalne zaštite u našem gradu uloženo oko 1,2 milijardi dinara.

Od 44 izgrađena stana, sa korisnicima 32 stambene jedinice biće sklopljen ugovor na 6 meseci sa mogućnošću otkupa, dok će 12 stanova ostati u vlasništvu grada, a biće namenjeni za rešavanje stambenog pitanja izbeglih lica sa socijalno ugroženim statusom.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime