U Tehničkoj školi održana manifestacija „Projektna nedelja“

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ održana je 13. tradicionalna manifestacija „Projektna nedelja“. U okviru manifetacije oko 30 učenika ove škole izložilo je svoje radove. Iz škole poručuju da ovakve prilike omogućavaju učenicima da stečeno znanje primene u praksi, ali i da se predstave poslodavcima i potencijalnim sponzorima.

Zvonimir Rudinski, učenik 2. razreda Tehničke škole, izradio je tri projekta, dva samostalno i jedan sa kolegama iz škole. Za izradu projekta bilo mu je potrebno tri meseca, ali, kako kaže, više od polovine vremena utrošio je samo na planiranje.

U konferencijskoj sali Tehničke škole predstavljena je izložba inovativnih radova učenika ove škole, ali neke radove predstavili su i osnovci.Iz škole navode da sui još početkom školske godine najavljene teme radova, a sama izrada projekata trajala je od 5 do 6 meseci, u zavisnosti od težine projekta.

Radovi su ocenjivani od strane stručnog žirija. Najboljim učenicima obezbeđene su skromne materijalne nagrade. Dodela nagrada i prezentacija najuspešnijih radova, održaće se sutra u 18h.