U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ obeležen Međunarodni dan broja Pi

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ predstavom, i takmičenjem učenika u pamćenju decimala posle broja 3,14, po deveti put, obeležen je Međunarodni dan broja Pi. Ovaj dan u svetu se obeležava 14.3. pošto u anglosaksonskom načinu pisanja ovaj datum odgovara vrednosti broja Pi, odnosno 3,14.

Učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“ u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana broja Pi, izveli su dve predstave na srpskom i mađarskom jeziku, kao pokušaj povezivanja umetnosti i broja Pi. Predstava „Budi iracionalan“ stavlja naglasak na iracionalnost sa nadom da će gledaoci nakon predstave ipak uspeti da izvuku racionalne zaključke.

Učenici su demonstrirali svoje veštine u pamćenju decimala posle broja 3,14. Donja granica za prijavu đaka za takmičenje bila je 100 decimala. Ovo takmičenje već devet godina održava se u ovoj školi, i deca su zainteresovana za učešće, a pripremaju se sami, svako na svoj način.

Iz Tehničke škole poručuju da se na današnji dan, širom sveta održavaju identična takmičenja, te da im je zadovoljstvo što i njihova škola obeležava, već devet godina, ovako bitan datum.