U susret Svetskom danu zdravlja

Potrebno je da postoji dovoljan broj informacija o zdravlju i o potrebnim uslugama da bi se na adekvatan način brinuli o svom, ali i zdravlju svoje porodice, poruka je iz Zavoda za javno zdravlje u susret obeležavanju Svetskog dana zdravlja.
Svetski dan zdravlja obeležava se 7.aprila svake godine povodom godišnjice osnivanja Svetske zdravstvene organizacije.
Ove godine dan zdravlja posvećen je univerzalnoj pokrivenosti zdravstvenom zaštitom i obeležava se pod sloganom “Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”. Kvalitetna i pristupačna primarna zdravstvena zaštita ,kako navode iz Zavoda za javno zdravlje, temelj je univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom.
Zdravstvena zaštita predstavlja kombinaciju lične i kolektivne odgovornosti za zdravlje.
Ovom prilikom iz Zavoda za javno zdravlje, podsećaju građane na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika na koje možemo uticati, a koji su najčešći uzročnici poremećaja zdravlja.
U susret obeležavanju dana zdravlja biće organizovane aktivnosti. U prostorijama Crvenog krsta, biće održano kviz takmičenje osnovaca i srednjoškolaca, pod nazivom “Šta znaš o zdravlju -šta znaš o Crvenom krstu?”. U okviru bazara zdravlja “Proverite faktore rizika – brinite o svom zdravlju” građani će biti u mogućnosti da od prisutnih lekara dobiju potrebne savete i preporuke.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime