петак , 28 јануара 2022
Naslovna / Društvo / U subotu održana velika akcija podizanja drvoreda duž Palićkog puta

U subotu održana velika akcija podizanja drvoreda duž Palićkog puta

U organizaciji Udruženja „Zelena oaza “ i organizacije „IT Subotica 2030“ u subotu je održana velika akcija podizanja drvoreda duž Palićkog puta. U akciji je učestvovalo oko 300 sugrađana koji su na potezu od Roda megamarketa prema Radanovcu posadili blizu 1000 sadnica.

Priprema akcije sadnje trajala je mesec i po dana. Pored neophodnih dozvola, nabavke sadnica pripremljene su i rupe, te je planirano da se posadi do 1000 sadnica.

Inicijator akcije podizanja drvoreda je Udruženje građana „Zelena oaza Subotica“, ;iji je cilj da od našeg grada stvori zelenu oazu, odnosno Suboticu učini lepšom i zdravijom životnom sredinom.

Upravo sa idejom da naš grad postane privlačniji za život i rad mladima, razlog je što se ovoj akciji odazvao veliki broj organizacija. Iz organizacije „IT Subotica 2030“poručuju da je Subotica već razvijen IT centar, te da je njihov cilj uzdizanje grada u tehnološkom smislu, ali isto tako i zaštita životne sredine.

Akcija pošumljavanja će biti nastavljena već za vikend, u Aleksandrovu. U subotu, 27. novembra sadnja će biti organizovana duž Beogradskog puta, od bolnice pa sve od izlaza iz grada.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

JP „Subotica-trans“ počelo godinu sa novim ulaganjima

U 2022. godini JP „Subotica-trans“ nastavlja da radi na poboljšanju svojih usluga za građane, ali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *