U subotu 16. Noć muzeja

Šesnaesta Noć muzeja u našem gradu biće održana u subotu. Posetioci će u periodu od 17h do 1h iza ponoći imati priliku da uživaju u brojnim sadržajima na preko dvadeset lokacija u gradu i na Paliću.
Ova manifestacija značajna je zbog toga što služi za promociju kulture i umetnosti, a moto ovogodišnje Noći muzeja je “Sloboda umetničkog izražavanja”.
Gradski muzej svoja vrata za posetioce, u subotu, će otvoriti sat vremena pre drugih ustanova kulture, odnosno u 16h. Subotičani će do 24h, između ostalog, imati priliku da pogledaju stalnu postavku Prirodnjačkog odeljenja, potom gostujuću izložbu prirodnjačkog muzeja iz Beograda “Meteoriti-glasnici svemira”, kao i izložbu o Podunavskim Švabama u Jugoistočnoj Evropi danas.
Svi oni koji još uvek nisu imali priliku da obiđu sinagogu, vrata ovog secesijskog bisera za posetioce će biti otvorena tokom Noći muzeja. Ukoliko to vremenske prilike budu dozvolile, kao i prethodne godine, na fasadi Narodnog pozorišta od 21h do ponoći biće upriličena projekcija fotografija “Spomenici kao pobednici”. Tokom Noći muzeja i na Paliću će biti upriličeni brojni sadržaji na tri lokacije, odnosno na Velikoj terasi, u Biblioteci, kao i u bioskopu Abazija.
U bioskopu Abazija, od 19h do 1h, biće prikazani filmovi iz programa “Prvih dvadeset godina 21. veka”. Brojne programe za Subotičane tokom Noći muzeja pripremili su i Savremena galerija, IKC “Piazza Italia”, Muzička škola, Politehnička škola, Art bioskop “Aleksandar Lifka”, Dečije i Narodno pozorište, kao i pozirište Deže Kostolanji. U holu Nove opštine i ove godine biće upriličena izložba minijaturnih železnica.