недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Sport / U Subotici je održan seminar za mlade košarkaške trenere iz Srbije i Mađarske

U Subotici je održan seminar za mlade košarkaške trenere iz Srbije i Mađarske

U Subotici je održan seminar za mlade košarkaške trenere iz Srbije i Mađarske

U Srbiji, koju mnogi, s punim pravom, smatraju zemljom košarke, iz godine u godinu, ima sve više mladih obrazovanih trenera u ovom, jednom od najtrofejnijih domaćih sportova.

Taj trend proširio se i na naš grad, koji je bio domaćin seminaru za mlade košarkaške stratege iz Srbije i Mađarske. Izjava – Jovan Sirovina, OKK „Spartak“

U svakom, pa tako i u trenerskom poslu, najvažnija je permanentna edukacija, tako da su stručni seminari dobra prilika da obrazovani, ali još uvek nedovoljno iskusni sportski stručnjaci, od starijih kolega dobiju adekvatne smernice kako treba raditi sa mladim igračima i na koji način ih tehnički obrazovati i oblikovati kao kompletne sportiste.

Iz tog razloga, a u cilju unapređenja regionalne saradnje između košarkaških klubova iz Srbije i Mađarske, na dvodnevnom seminaru mladih trenera u Subotici, u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Majšanski put“, razmenjena su dosadašnja iskustva i konkretni primeri iz prakse, koji će ovaj sport znatno unaprediti u dve susedne zemlje, koje su tradicionalno dobre u „igri pod obručima“.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Gradonačelnik Subotice sastao se sa predstavnicima Rvačkog kluba „Spartak“

Povodom osvajanja titule ekipnog šampiona Srbije, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se sa rukovodstvom, trenerima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *