U prvih pet meseci nadmašen broj turista u odnosu na prošlu godinu

Turisti su u Subotici i na Paliću u prvih 5 meseci ove godine ostvarili 180.000 noćenja, što nadmašuje rekordan rezultat koji su ove dve destinacije ostvarile tokom cele prošle godine.

Turistički radnici očekuju da će ova godina oboriti sve rekorde posećenosti kada su u pitanju Subotica i Palić. U prilog tome govori i činjenica da je u prvih pet meseci 2022. godine registrovano 180.000 noćenja u našem gradu. Kako kažu u Turističkoj organizaciji Subotice, o tome koliko su Subotica i Palić popularne domaće destinacije govori i podatak da u 40 smeštajnih jedinica koje se nalaze u sistemu vaučera mesta do oktobra gotovo da i nema.

Strani turisti su se opet vratili u naš grad, ali je i dalje najviše posetilaca među domaćim turistima. U naš grad turisti najviše dolaze zbog istorijskih građevina poput Gradske kuće, Rajhl palate, Sinagoge, zgrade Biblioteke, dok su na Paliću najprivlačnije čarde, salaši, vinarije, Zoo vrt i Avantura park koji odnedavno radi.

Subotica je tokom prošle godine zabeležila rekordne rezultate u oblasti turizma- 72.000 poseta i oko 180.000 noćenja, a ove godine te brojke će biti premašene.