U prvih 6 meseci ove godine turistički promet je u porastu u Suboticu i na Palić

U prvih 6 meseci turistički promet je u porastu, kada su u pitanju noćenja i dolasci u Suboticu i na Palić. U odnosu na prethodnu godinu u istom ovom periodu, na našu destinaciju, kada su u pitanju dolasci primetan je porast za 5 odsto, dok po pitanju noćenja taj porast iznosi 4.5 odsto, navode iz Turističke organizacije Grada.
Kada su u pitanju turističke ponude Subotice i Palića, ono za šta se strani kao i domaći turisti najviše interesuju jesu: arhitektura secesije, dobra vina i bogata gastronomija. Prolećni i jesenji meseci kao i sezona novogodišnjih praznika su periodi kada je povećan broj turista u Subotici, dok je broj turista na Paliću največi od juna do septembra. Po pitanju noćenja na Paliću, primetan je porast za 11 odsto, u Subotici se turisti zadržavaju do dva dana, a trenutno se radi na proširivanju sadržaja kako bi broj noćenja bio još veći.
Na našu destinaciju dolaze kako domaći tako i strani turisti, trenutno je u našem gradu više domaćih posetilaca, ali ni strani ne izostaju. Iz Turističke organizacije, ističu da se struktura stranih turista u našem gradu u poslednjih godinu i po dana, značajno izmenila. Turisti iz Kine u sve većoj meri prisutni su u našem gradu, dok su turisti iz Mađarske najbrojniji. Avgust i septembar su meseci kada se u našem gradu održavaju najposećenije manifestacije, te se to odražava i na turistički promet našega grada. Među najposećenijim dešavanjima su Dužijanca, Regata na Paliću koja je međunarodnog karaktera kao i Dan Grada i Berbanski dani, navode iz Turističke organizacije grada.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime