U prostorijama Dečijeg pozorišta održan je treći IT karavan, školska kampanja i edukativna predstava

U prostorijama Dečijeg pozorišta održan je treći IT karavan, školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u sklopu koga je izvedena edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu, a održane su i digitalne radionice o bezbednom korišćenju interneta. U programu koji je bio posvećen digitalnoj pismenosti, pametnom i bezbednom korišćenju interneta učestvovali su učenici, roditelji i nastavnici iz pet osnovnih škola.

Edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu pod nazivom ,,Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“ je prema rečima glumice Brankice Sebastijanović kreativan način da se deci ukaže na opastanosti sa kojima se mogu suočiti prilikom neadekvatne upotrebe interneta. Deca su odlično reagovala na interaktivnu predstavu koju su glumci izveli u prvom licu kroz primere i savete čime su dali svoj doprinos u radu na podizanju bezbednosti dece na internetu.

Pored edukativne predstave organizovane su i digitalne radionice za roditelje o bezbednom korišćenju interneta koju su održali predstavnici Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, a radionicu za decu iz programiranja vodili su predavači Fondacije ,,Petlja“. Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ističu da je cilj IT karavana da se edukuju deca o bezbednom i pametnom korišćenju interneta i novih tehnologija kako bi se zaštitili od negativnih posledica.

Predsednik i osnivač Fondacije ,,Tijana Jurić“, Igor Jurić, podsetio je na važnost bezbedne upotrebe digitalnih tehnologija i istakao da se kroz rad u Fondaciji susreo sa brojnim zloupotrebama zbog čega je neophodno edukovati decu i roditelje kako bi prepoznali virtuelnu opasnost.

Naš grad je drugi grad po redu u kome je održan IT karavan posvećen razvoju informacionog društva, a održaće se i u Novom Sadu, Nišu i Novom Pazaru.