недеља , 25 октобра 2020
Naslovna / Društvo / U ponedeljak počinje upis u Školu za obrazovanje odraslih

U ponedeljak počinje upis u Školu za obrazovanje odraslih

Upis u Školu za funkcionalno obrazovanje odraslih počinje u ponedeljak. Školovanje je besplatno, a pravo upisa imaju sva lica sa navršenih 15 godina života koja žele da steknu diplomu osnovne škole, dok gornja granica za upis ne postoji.

Od ponedeljka 22. juna počinju prijave za upis u Školu za odrasle. Upis se obavlja za sva tri ciklusa: 1. ciklus obuhvata nastavu od 1-4 razreda, drugi 5. i 6. razred dok je trećim ciklusom obuhvaćeno gradivo 7. i 8. razreda osnovne škole, te se kompletna osnovna škola završava za 3 godine. Zainteresovana lica, koja imaju navršenih 15 godina života, a koja žele da nastave ili počnu osnovnoškolsko obrazovanje, mogu da se prijave u ovu školu. Od dokumentacije je potrebna lična karta ili izvod iz Matične knjige rođenih i poslednje svedočanstvo o završenom razredu. Gornja granica za upis ne postoji.

Koordinator za romska pitanja Subotice, Stevan Nikolić pozvao je sve ljude koji iz bilo kod razloga nisu završili osnovnu školu, da se prijave i iskoriste priliku da unaprede kvalitet života. On je posebno istakao program Integracije Roma i drugih marginalizovanih grupa koji podržava GIZ, a sprovodi organizacija “Pomoć deci”, kojim se pruža pomoć ljudima koji su kroz sporazum o readmisiji vraćeni u Srbiju iz zemalja Evropske unije. Po njegovim rečima, u našem gradu ima 65 povratničkih porodica kojima je potrebna pomoć za uključivanje u tokove društva i za nastavak školovanja.

Obrazovanje je temelj promena u svakoj zajednici, a kvalitet života zavisi od stepena obrazovanja, te koordinator za romska pitanja grada Subotice poziva sve koji nisu završili osnovnu školu, bez obzira na godine, da nastave školovanje koje je u Školi za funkcionalno obrazovanje odraslih prilagođeno polaznicima.

Zainteresovana lica za upis u Školu za obrazovanje odraslih, od ponedeljka mogu svakog radnog dana da se jave u kancelariju 310 na 2. poluspratu Otvorenog univerziteta od 9-13 časova, gde se prijave podnose.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Poseta ambasadora Kraljevine Maroko

Razmena robnih dobara između RPK Severnobačkog upravnog okruga i Kraljevine Maroko tokom prvih 8 meseci …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *