U pojedinim ograncima Apoteke Subotica, sveobuhvatna usluga za obolele od dijabetesa

Pacijenti oboleli od dijabetesa kao hronični bolesnici češće su u kontaktu sa farmaceutima, a od ovog meseca za njih je, u pojedinim ograncima Apoteke Subotica, dostupna sveobuhvatna usluga. Ova vrsta usluge pokreće se u Mesecu farmacije, a pored izdavanja recepta, ona podrazumeva i razgovor sa zainteresovanima, na osnovu kog pacijenti dobijaju adekvatne smernice za brigu o zdravlju, poručuju iz Apoteke Subotica.
Mesec april kao Mesec farmacije posvećen je Danu apotekarstva. Ove godine poseban akcenat stavljen je na standardizaciju usluge koju farmaceut pruža u apoteci obolelima od dijabetesa. Apoteka Subotica ove usluge pruža u tri svoja objekta, to su apoteke kod Sinagoge, Lifke i na Zorci kod ambulante. Zainteresovani građani u ovim apotekama, kroz nekoliko koraka moći će da prate zdravstveno stanje kao i da dobiju određene smernice za dalju brigu o zdravlju.
Kompletna standardizovana usluga dostupna je za pacijente od sad pa nadalje. Sastoji se od 6 koraka, gde se svakog meseca kroz razgovor sa pacijentom, daju dalje smernice, a prati se i opšte stanje.
Farmaceutska Komora Srbije sprovela je niz edukacija, na kojima je objašnjeno na koji način se standardizuju usluge kao i način rada sa pacijentima. Na tim edukacijama prisustvovali su i farmaceuti Apoteke Subotica.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime