четвртак , 29 септембра 2022
Naslovna / Društvo / U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba u okviru projekta “Zelena Srbija”. Subotica je jedan od 10 gradova u našoj zemlji u kojem se ovaj projekat realizuje.

Subotica je deveti po redu grad u Srbiji od planiranih 10 u kojima se ove godine realizuje projekat „Zelena Srbija”. Gradonačelnik Subotice je istakao da naš grad, kao i cela Srbija izuzetnu pažnju posvećuje očuvanju zastite životne sredine i podsetio na neke od mnogobrojnih akcija koje su ove godine sprovedene u tom cilju. Gradonačelnik je naveo kao primer uklanjanje divljih deponija u različitim delovima grada, kao i ozelenjavanje vrtićkih i školskih dvorišta. On je podsetio i da Subotica učestvuje u projektu “Čista Srbija” u okviru koje će biti izgrađeno 110 km kanalizacione mreže, a ovim projektom će biti i rešen višegodišnji problem otvorenog kanala na Prozivci.

Cilj ovog projekta je i jedan od primarnih ciljeva društva u celini danas, izjavio je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, Slađan Velinov koji je napomenuo da to podrazumeva vraćanje prirode u gradove.

Podršku projektu “Zelena Srbija” pružila je i Ambasada Austrije. Austrijski ambasador u Srbiji, Nj.E. Nikolaus Luteroti je izjavio da mu je velika čast da u ime ambasade podrži ovaj projekat i izrazio je nadu da će biti pozvani da uzmu učešća u još mnogo ovakvih akcija.

JP “Vojvodinašume” drugu godinu zaredom podržava ovaj projekat kao i mnoge slične projekte čiji je cilj očuvanje životne sredine.

Projekat “Zelena Srbija” realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu bezbednost Srbije u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajisnkog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Ambasadu Austrije. Partneri kampanje su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kao i kompanije Lidl i Telenor.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Zlatna frula Palića“ u subotu u Dečjem pozorištu

Dvanaesti po redu Festival „Zlatna frula Palića“ biće održan u subotu u Dečjem pozorištu od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.