U OŠ „Majšanski put“ zamenjena rasveta i postavljena termoizolacija

U Osnovnoj školi “Majšanski put” završena je druga faza zamene rasvete koja je finansirana sredstvima dodeljenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a završeni su i radovi na izolaciji objekta koji su finansirani od strane Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

U sedam učionica Osnovne škole “Majšanski put” dotrajala rasveta zamenjena je novom štedljivom led rasvetom. Kako objašnjava direktorka ove obrazovne ustanove Beata Bognar, na staroj zgradi zamenjeno je i 19 prozora, kao i ulazna vrata, dok je na velikoj i maloj školskoj zgradi površine 2.300 kvadratnih metara postavljena i termoizolacija. Značaj investicija ogleda se kroz energetsku efikasnost, ali i unapređenje kvaliteta uslova za rad, poručuju iz škole.

Škola “Majšanski put” jedna je od 60 sa teritorije Vojvodine koja je uspešno konkurisala za projekte adaptacije i sanacije objekata, koje je početkom godine raspisao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u visini od 175 miliona dinara, rekao je resorni sekretar Žolt Sakalaš.

Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor zahvalio se pokrajinskom sekretaru na podršci, kao i Mađarskom nacionalnom savetu koji je donirao novac za termoizolaciju objekta.

Osnovnu školu “Majšanski put” pohađa 580 učenika u 29 odeljenja, a nastava se odvija na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.