U OŠ “Kizur Ištvan” počela priprema za malu maturu

Mala matura i upis u srednje škole sve je bliže, te su pripreme osmaka za završne testove počele. U OŠ “Kizur Ištvan” pripremna nastava za polaganje male mature prilagođena je trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

U osnovnoj školi “Kizur Ištvan” počela je pripremna nastava osmaka za polaganje male mature u okviru redovne nastave. Polagaće se ukupno tri testa na maloj maturi: iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test, koji će obuhvatati oblasti istorije, geografije, fizike, hemije i biologije, rekao je Dejan Anđelović, direktor OŠ “Kizur Ištvan”

Izjava: Dejan Anđelović, direktor OŠ “Kizur Ištvan” (00:11 – 00:55)

Kako je navedeno iz škole, od februara meseca formiraće se konačan raspored pripremne nastave. Takođe, u planu je da se smanji broj časova onih predmeta koji neće biti zastupljeni na polaganju, a to su pretežno predmeti veština, kao što su; muzičko, likovno i fizičko.

Izjava : Dejan Anđelović, direktor OŠ “Kizur Ištvan” (01:10 – 01:33)

Časovi neće trajati duže od pola sata, a koliko će ih biti dnevno odrediće se u dogovoru sa predmetnim nastavnikom. Isto tako, đaci će biti podeljeni po grupama kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mere.