U OŠ “Kizur Ištvan” obeležen Dan škole

Svečanom priredbom u fiskulturnoj sali OŠ “Kizur Ištvan” obeležen je Dan škole. U okviru ove svečanosti upriličen je i ispraćaj maturanata, a ovaj događaj imao je humanitarni karakter.
Uz igru, pesmu, recitacije i skečeve, učenici i zaposleni u OŠ “Kizur Ištvan” obeležili su sezdesetogodišnjicu postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove. Đaci ove škole prikazali su tačke koje su pažljivo pripremali mesecima, a kako su nam rekli, čast im je bila da nastupaju na rođendan škole koja im je kao druga kuća, u kojoj se obrazuju i druže.
Učitelji, nastavnici, roditelji, bake, deke i ostali gosti uživali su u jednočasovnoj priredbi u okviru koje su deca prikazala sve ono što su naučila na brojnim sekcijama u školi. Iako je loše vreme poremetilo planove, te je svečanost umesto u dvorištu škole, održana u fiskulturnoj sali, kiša nije uticala na raspoloženje đaka, niti na njihovu spremnost da se, i ovoga puta, pokažu u najboljem svetlu.
Osim zbog proslave Dana škole, današnja priredba upriličena je i povodom ispraćaja malih maturanata. Iz škole navode da su sigurni da će i ova generacija maturanata, baš kao i brojne prethodne generacije, stasati u uspešne i poštovane ljude. Današnju svečanost đaci su osvetili i svojim vršnjacima koji boluju od maligne bolesti. Nošeni idejom humanosti i dobročinstva organizovali su humanitarnu akciju u okviru koje su se prikupljali prilozi za pomoć udruženju NURDOR koje pomaže deci oboleloj od raka. Povodom rođendana naše medijske kuće, kao i rođendana OŠ “Kizur Ištvan”, YU ECO televizija poklonija je ovog vaspitno-obrazovnoj ustanovi 30 knjiga, odnosno eko bajke na srpskom i mađarskom jeziku, kao i knjige “Kako sačuvati planetu”. OŠ “Kizur Ištvan” pohađa 720 učenika, a nastava se izvodi na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime