среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Međunarodni dan tolerancije

U OŠ „Jovan Mikić“ obeležen Međunarodni dan tolerancije

Uoči Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava sutra, učenici OŠ “Jovan Mikić” održali su priredbu i izložbu posvećenu ovom datumu.

Učenici nižih i viših razreda OŠ “Jovan Mikić” koji nastavu pohađaju na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku zajedno su učestvovali u priredbi na temu tolerancije i zajedničkim snagama pripremili i izložbu na ovu temu. Njihova poruka je da svi moramo biti tolerantni, te da tolerancija podrazumeva poštovanje i uvažavanje drugih ljudi, bez obzira na to da li se razlikuju od nas.

Šestu godinu zaredom OŠ “Jovan Mikić” obeležava Međunarodni dan tolerancije, a ove godine u fokusu je bila međugeneracijska tolerancija. Iz tog razloga gosti ovogodišnje priredbe bili su korisnici Gerontološkog centra sa kojima su đaci na kraju priredbe imali priliku da razgovaraju. Po rečima predstavnika škole, cela nedelja bila je posvećena promovisanju tolerancije među učenicima.

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je u cilju isticanja potrebe za tolerancijom u društvu, kao i ukazivanje na negativne efekte koje prouzrokuje netolerancija.Tokom 1996. godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je države članice da obeleže 16. novembar kao Međunarodni dan tolerancije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *