U OŠ „Ivan Goran Kovačić“ održana radionica pustovanja

U cilju unapređenja saradnje roditelja i nastavnika u OŠ “Ivan Goran Kovačić” održana je radionica pustovanja.

Dubravka Milošević jedan je od roditelja koji su učestvovali u radu radionice pustovanja. Dubravka je majka dvoje dece koja pohađaju OŠ “Ivan Goran Kovačić” i kako kaže, često učestvuje u vannastavnim aktivnostima koje škola organizuje. Ona smatra da su ove aktivnosti dobar način unaopređenja saradnje sa nastavnicima, ali i prilika da se nauči nešto novo što se može primeniti u radu sa decom kod kuće.

Radionicu pustovanja koja traje dva dana, drži kustos-etnolog Muzeja Jadra iz Loznice, Marija Šćekić Marković kja objašnjava da je pustovanje jedna od najstarijih tehnika obrade tekstila koja seže još iz praistorije. Radi se o tehnici obrade vune od koje se mogu sačiniti različiti predmeti.

Radionica pustovanja realizuje se u okviru projekta “Bogatstvo različitosti” koji je podržan od strane Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije. Ovakve radionice imaju za cilj unapređenje saradnje nastavnika i roditelja, objašnjava direktorka OŠ “Ivan Goran Kovačić”, Branka Bešlić.

Osim radionica sa raznolikom tematikom, tokom godine se u školi održavaju i predavanja posvećena aktuelnim temama kako bi se roditeljima pružila mogućnost da saznaju nešto novo, kao i da unaprede saradnju sa nastavnicima.