U okviru projekta „Matura 2019“ održano predavanje u Srednjoj medicinskoj školi

U Srednjoj medicinskoj školi održano je predavanje sa ciljem povećanja bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Ovo predavanje realizuje se u okviru projekta “Matura 2019”.
U sklopu mera koje se preduzimaju sa ciljem povećanja bezbednosti maturanata, ali i svih građana tokom maturskih proslava, u srednjim školama, policijski službenici za maturante održavaju predavanja. Na njima se govori o štetnosti konzumiranja alkohola i droga, ali se i apeluju na učenike da tokom proslava ne remete javni red i mir kao i to da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Učenici medicinske škole koji su prisustvovali predavanju kažu da je ovo predavanje veoma važno za bezbednost svih, a ne samo maturanata.
U sprovođenju manifestacija koje će biti organizovane tokom završetka školske godine, uključeni su i predstavnici lokalne zajednice, školske uprave i centra za socijalni rad, kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije, navode iz PU Subotica. Za vreme održavanja maturskih proslava policija će pojačano kontrolisati javni red i mir.
Policija je i prethodnih godina sprovodila ovaj projekat, ostvareni su dobri rezultati, pa tako nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti tokom maturskih večeri,na području Severnobačkog okruga, navodi komandir Velimirović Igor.
Ovo predavanje biće održano sutra u Gimnaziji.