U okviru ovogodišnjeg izdanja “Desire 2022” publika će imati priliku da pogleda 9 predstava

U okviru ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala savremenog stvaralaštva “Desire 2022” publika će imati priliku da pogleda 9 predstava pozorišta iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Festival će biti održan od 25-30. novembra na dve lokacije, a ni ove godine neće izostati radionice i razgovori sa umetnicima.

“Desire festival” i ove godine pozorišnoj publici donosi zanimljiv i visokokvalitetan program, obećava direktor Festivala Andraš Urban. Publika će imati priliku da na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta i na sceni pozorišta “Deže Kostolanji” pogleda 9 naslova iz oblasti savremenog stvaralaštva iz regiona. Podnaslov Festivala ove godine je “No filter” koji kao i svake godine nosi poruku organizatora.

Iako će ove godine na Festivalu biti manje predstava, ovogodišnje izdanje manifestacije neće zaostajati sa prethodnim, objašnjava Urban. Manje predstava uslovila je teška finasijska situacija u kojoj se pozorište Deže Kostolanji kao organizator nalazi, ali i neke druge okolnosti koje otežavaju dovođenje pojedinih predstava na Festival.

Ulaznice za Festival mogu se rezervisati i kupiti na blagajni pozorišta “Deže Kostolanji” radnim danima od 10-13 i od 18-20 časova, kao i subotom od 10-13 časova, a biće dostupne od ponedeljka 7. novembra. Ulaznice se mogu kupiti i onlajn na sajtu pozorišta, a cena je 600 dinara.