U okviru konkursa Fondacije Prosperitati potpisano 34 ugovora za kupovinu seoskih kuća

U hotelu „Galerija“ potpisano je 34 ugovora za kupovinu seoskih kuća u okviru konkursa Fondacije Prosperitati. Ovo je treći krug potpisivanja ugovora, a ukupno je zaključeno blizu 300 ugovora za kupovinu seoskih kuća.

Među 34 potpisnika ugovora je i Anamarija Renko iz Ade koja će zahvaljujući pomoći kupiti kuću u ovom mestu. Buduća majka nam je rekla da je neizmerno srećna zbog toga što će iz bolnice bebu odneti pravo u svoj dom.

U okviru konkursa za kupovinu seoskih kuća ukupno je podržano blizu 300 projekata, a po jednom projektu najviše je odobreno 1. 200 000 dinara. Prioritet su imale porodice koje imaju nameru da kupe kuću u ruralnim sredinama, a iz Fondacije napominju da su uspeli da pokriju sva ruralna područja u Vojvodini.

Iz Fondacije objašnjavaju da su prilikom bodovanja vodili računa o broju članova porodice, broju maloletne dece, kao i o stručnoj spremi podnosioca zahteva. Potpisivanju ugovora prisustvovali su generalni konzul Mađarske u Sbiji Janoš Babić, predsednik SVM-a Ištvan Pastor i rukovodilac Fondacije „Prosperitati“ Balint Juhas.