U okviru humanitarne večeri izvedena monodrama „Milunka“

U organizaciji Kola srpskih sestara, u Velikoj većnici Gradske kuće, sinoć je održano humanitarno veče , u okviru kog je izvedena monodrama „Milunka“, posvevećena srpskoj heroini Milunki Savić. Prikupljena sredstva u iznosu od 85 hiljada dinara plus donacija glumice namenjena su učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ Milici Suturović Benedek koja živi sa autizmom i njenoj majci Gordani.

Članice Kola srpskih sestara svake godine organizuju humanitarne večeri na kojima se prikuplja novac za one kojima je pomoć najpotrebnija, a ove godine humanitarno veče bilo je posvećeno ženi ratniku i srpskoj heroini Milunki Savić koja će, između ostalog, ostati upamćena i kao veliki humanitarac.h sestara

Lik Milunke Savić tumači glumica JDP-a Vesna Stanković koja je ovu monodramu sinoć izvela po 143. put. Višestruko nagrađivana predstava pod nazivom „Milunka“ predstavlja ispovest najodlikovanije žene ratnika, srpske heroine i velikog humanitarca.

Glumica Vesna Stanković, koju je publika pozdravila ovacijama nakon izvođenja predstave, izrazila je nadu da je jučerašnji događaj bio samo početak akcije prikupljanja pomoći za Milicu i njenu majku koje se bore sa nemaštinom.