U OiSŠ „Žarko Zrenjanin“ održana kreativna radionica u okviru Projekta „Deca pomažu deci“

U okviru projekta pod nazivom “Deca pomažu deci”, koji sprovodi modni atelje Suzane Perić, u prostorijama OiSŠ “Žarko Zrenjanin” održane su kreativne radionice u kojima su učestvovala deca iz ove škole, kao i iz škole Matko Vuković. Cilj ovog projeka, koji se realizuje širom Srbije, je promocija inkuzije i različitosti.
Ovaj društveno-odgovorni projekat usmeren je ka realizaciji inkluzivnih sadržaja namenjenih deci sa posebnim potrebama. Projekat, koji traje pune dve godine, realizuje se u saradnji sa opštinom-domaćinom, a do sada su kreativne radionice održane u preko 12 gradova i opština širom zemlje.
Na današnjoj radionici učenici OiSŠ “Žarko Zrenjanin” i đaci iz OŠ “Matko Vuković” zajedno su učili, igrali se i družili, te poslali jasnu poruku- da ne možemo jedni bez drugih.
Iz OŠ “Matko Vuković” poručuju da su se i ovoga puta rado odzvali pozivu za učešće u ovoj kreativnoj radionici.
Ovo je ujedno bila i prva letnja aktivnost dece iz OiSŠ “Žarko Zrenjanin”. Iz škole navode da već drugu godinu zaredom tokom leta organizuju druženja i aktivnosti za svoje đake, a u narednom periodu biće održane aktivnosti koje imaju za cilj promociju inkluzije.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime