U novoj školskoj godini najmanje mesta za decu od 2-3 godine u vrtićima PU „Naša radost“

Oko 900 mališana biće primljeno u vrtiće PU “Naša radost” u narednoj školskoj godini. Prijavu na konkurs za upis u vrtiće ove ustanove roditelji mogu podneti do petka. Prema najavama iz “Naše radosti” najmanje mesta ove godine biće za decu uzrasta od 2-3 godine starosti.

U školskoj 2019/2020. godini u 54 vrtića PU “Naša radost” biće mesta za oko 900 dece. Kako objašnjavaju u ovoj ustanovi oko 300 mališana biće upisano u Jasle 1 koje pohađaju deca od 1-2 godine. Problema neće biti sa prijemom dece koja treba da upišu obavezan predškolski program, a najmanje mesta biće za decu od 2-3. godine.

Najveće interesovanje roditelja vlada za upis dece u vrtiće “Mandarina” na Radijalcu i “Sanda Marjanović” na Prozivci, kao i za okolnih desetak objekata. Iz “Naše radosti” napominju da roditelji imaju pravo izbora u koji vrtić žele da upišu dete, ali da nije moguće primiti svu decu u željeni objekat.

Rezultati Konkursa za upis dece u vrtiće “Naše radosti” trebalo bi da budu poznati do kraja maja, do kada bi Komisija trebalo da završi obradu svih podataka i da rasporedi decu po objektima i grupama. Prošle godine u vrtiće PU “Naše radosti” upisano je 4300 mališana.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime