U nedelju, održava se 3. „Subotički polumaraton“

U okviru proslave „Dana Grada“, a pod sloganom „Trka kroz istoriju“, u nedelju, održaće se treći „Subotički polumaraton“.

U odnosu na prošlu godinu, na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji međunarodnog karaktera biće dupliran broj učesnika, a maratonci će moći da trče na stazama dužine od pet i 21 kilometra, dok je ove godine, kao novina, uvedena i distanca od 10 kilometara.

Kao i prethodne dve godine, uvertira „Subotičkom polumaratonu“ biće trka za najmlađe, u kojoj se očekuje učešće preko 500 dece raznog uzrasta.

Da bi i za učesnike ovogodišnjeg „Subotičkog polumaratona“ trka bila bezbedna, neminovno je da se za vreme njegovog trajanja, u nedelju, u periodu od 9 do 13 sati, zatvori određeni broj ulica u gradu, a organizatori mole građane da imaju razumevanja za to i da koriste alternativne pravce kretanja.

Ove godine, novinu predstavlja i to da će učesnička medalja biti u boji, a kao motiv imaće Rajhlovu palatu. I startni paket imaće nekih dodatnih iznenađenja, u vidu simboličnih poklona, dok će startna knjižica biti bogatija za još neke pogodnosti i popuste.