U naredna tri dana, na Paliću, će se održati internacionalno Otvoreno prvenstvo Vojvodine u veslanju

Na Palićkom jezeru, sutra, će početi trodnevna internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“, koja će okupiti preko tri stotine takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz: Srbije, Mađarske, Hrvatske i Severne Makedonije.
Osim posada veslačkih klubova, na ovom takmičenju snage će odmeriti i reprezentativne posade nacionalnih veslačkih saveza pomenutih zemalja učesnica, kao i studenti nekoliko univerziteta.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u veslanju jedno je od većih veslačkih i sportskih događaja u regionu, a ujedno je i najbrojnija i najjača međunarodna veslačka regata regiona.

Ovo nadmetanje, već više od pola veka, uspešno organizuje Veslački klub „Palić“, uz podršku Veslačkih saveza Srbije i Vojvodine, Grada Subotice i prijatelja ovog sporta, a u okviru ovogodišnje, inače, 57. po redu međunarodne veslačke regate „Vojvodina open“ postignuti rezultati bodovaće se i za internacionalni „Dunavski kup“.

Tokom sutrašnjeg dana, publika će moći da uživa u kvalifikacionim trkama, koje su na programu od 17 do 19 časova. U subotu nadmetanja će se odvijati pre podne od 8 i 30 do 11 sati i 30 minuta, a posle podne od 17 do 19 časova. dok će u nedelju veslači na vodi biti od 8 i 30 do pola 12.