U MZ Zorka održana zdravstvena akcija „Selu u pohode“

U prosorijama MZ Zorka odžana je besplatna zdravstvena akcija „Selu u pohode“, u okviru koje su građani imali priliku da provere svoje zdravstveno stanje. U sklopu akcije Crveni krst je dodelio pakete socijalno ugroženim porodicama sa teritorije ove mesne zajednice.

Ove akcije služe kako bi lekari podsećali sugrađane na to koliko je važno da brinu o svom zdravlju, da se odazivaju na preventivne preglede, te da redovno kontrolišu svoje zdravstveno stanje i budu disiplinovani u korišćenju terapije. Među onima koji su se odazvali pozivu lekara i došli da prekontrolišu svoje zdravlje je i stariji sugrađanin Antal Katona, stanovnik MZ Zorka, koji nam je rekao da se uvek rado odaziva na akcije poput ove.

Kao i na prethodnim akcijama sugrađani su bili u prilici da provere vrednosti šećera, masnoća, te krvnog pritiska. Lekari su pacijentima određivali i BMI, a svim pušačima su merene vrednosti ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu. Po završenim merenjima doktori su savetovali pacijente u vezi sa navikama koje je neophodno promeniti.

U sklopu akcije Crveni krst je podelio pakete socijalno ugroženim porodicama sa teritorije MZ Zorka. Tri porodice dobile su pakete sa hranom i sredstvima za higijenu.