U MZ „Željezničko naselje“ završena obnova nekoliko ulica – još 40 odsto čeka na asfalt

U MZ “Željezničko naselje” od početka godine nekoliko ulica dobilo je novi asflat, tucanik, kao i grebani asfalt. Još 40 odsto ulica u ovoj mesnoj zajednici čeka na rekonstrukciju ili asfaltiranje, a oko 50 odsto na izgradnju nove kanalizacije.

U prethodnim mesecima u MZ “Željezničko naselje”, asfaltirana je Hrastova ulica, a ravnanje, posipanje tucanika ili grebanog asfalta izvršeno je u ulicama Prizrenska, Edea Telča, Višnjička i jedan deo Timočke. Rađena je i rekonsktrukcija kolovoza 51. Divizije, koji je bio dosta uzan i u kojem je dolazilo do oštećenja vozila prilikom mimoilaženja. Ta ulica je, kako kažu iz ove mesne zajednice, sada proširena na 6 metara.

Od oko 70 ulica u ovoj mesnoj zajednici, oko 36 nije asflatirano, objašnjava sagovornik. Dosta toga urađeno je po planu za ovu godinu, kao što Hrastova ulica i 51. Divizije, ali nešto od radova pokrenuto je zahvaljujući pritiscima meštana, kao što je slučaj sa Timočkom, Prizrenskom i ulicom Edea Telča. Ono što između ostalog nedostaje jeste, kako sagovornik objašnjava, biciklistička staza na deonicama Jovana Mikića, 51. Divizije i Partizanskih baza, sve do Kireške ulice, što ugrožava bezbednost biciklista

Takođe, mesnoj zajednici za narednu godinu ostaje da reši jedan od najvećih problema, a to je izgradnja kanalizacije, ne samo ulične već i kolektorski pravci – Jovana Mikića od Kosovkse ulice, kao i Kireški put do kružnog toka, gde su trenutno radovi na izgradnji nekkoliko stambenih zgrada.