U Medicinskoj školi održano predavanje „Depresija- pričajmo o tome“

U Medicinskoj školi juče je održano interaktivno predavanje na temu „Depresija, pričajmo o tome“. Prema rečima školskog psihologa, osnovni cilj predavanja jeste infomisanje đaka o ovom društvenom problemu, kako bi se deca upoznala sa pojavnim oblicima depresije, te kako postupati sa osobama koje pate od ovog poremećaja.

Mile Ličanin, učenik Medicinske škole, svojim viđenjem depresije dao je doprinos ovom predavanju. On je istakao kako se prema osobama koje pate od depresije treba odnositi sa dužnim poštovanjem, uvažavati ih, saslušati i podržavati. Prema njegovim rečima, neophodno je shvatiti da se svačiji život sastoji od lepih, ali i ružnih i neprijatnih perioda, te kako je važno insistirati na prevazilaženju svakog problema.

Na predavanju je rečeno kako su prvi simptomi depresije telesne manifestacije poput nesanice, prekomerne telesne težine, ali i naglo gubljenje kilograma, kao i različiti psihički i emotivni problemi gde je dominantno prisutno osećanje tuge, iracionalnog straha i osećanje besmisla. Školski psiholog istakao je kako je depresija ozbiljan društveni problem, te je neophodno sa učenicima razgovarati o toj temi.