U Kovid delu bolnice hospitalizovano 95 pacijenata

Epidemiološka situacija u Subotici je nepovoljna, ocenjuju lekari. Tokom proteklog vikenda u Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja registrovano je 75 novoobolelih od virusa kovid-19, a prema informacijama iz Opšte bolnice dnevno se zbog kovida hospitalizuje 10-ak pacijenata.

Tokom protekle subote i nedelje u Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja pregledano je 220 pacijenata sa simptomima kovida-19. Kako kažu predstavnici Doma zdravlja, dnevno se u ovu ambulantu javlja između 120-150 pacijenata sa sumnjom na kovid.

U Kovid delu Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 95 pacijenata, od toga je 8 u Kovid jedinici intenzivne nege. Dnevno se u Kovid ambulanti ove zdravstvene ustanove pregleda pedesetak pacijenata, a u proseku dnevno hospitalizuje 10 pacijenata. Lekari ističu da se značaj broj pacijenata i otpušta na dalje kućno lečenje usled poboljšanja kliničke slike. Iz Bolnice apeluju na sve da se strogo pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera kako bi se sačuvalo zdravlje, ali i kapaciteti zdravstvenog sistema.

Prema podacima iz Doma zdravlja, trenutno je 14 zaposlenih zaraženo virusom kovid-19, dok je po rečima direktora Opšte bolnice mali broj zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaražen, a ima i onih koji su u preventivnoj kućnoj izolaciji.