U Kovid ambulanti stabilno – ne raste broj obolelih

U Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja broj obolelih od infekcije kovid-19 se smanjuje. Tokom protekle nedelje registrovano je 175 novoobolelih, a kliničke slike su i dalje blage, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Od sredine avgusta, kada je bio pik sedmog talasa, broj pregleda i novoobolelih od infekcije kovid-19 se smanjuje. Prošle nedelje urađeno je 557 antigenskih testova, od kojih je 175 bilo pozitivno na ovaj virus. Pored brzih, ukoliko za tim ima potrebe po oceni lekara, u Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja radi se i PCR testiranje na čiji se rezulat čeka 24 časa, a protekle nedelje ovim testom otkriveno je šestoro novoobolelih.

Najveći pritisak na ovu ambulantu još uvek je ponedeljkom, kada se na pregled javi najviše pacijenata. Kako navodi dr Vrana, na bolničko lečenje najčešće se upućuju hronični bolesnici.

Respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici otovorena je za pacijente svih sedam dana u nedelji od 7-22 časa, o kojima trenutno brinu 4 tima lekara i medicinskog osoblja.

Prethodni članak
Sledeći članak