U Kovid ambulanti dnevno nekoliko pozitivnih pacijenata

U Kovid ambulanti Doma zdravlja tokom proteklog vikenda lekari su pregledati 40 pacijenata, od kojih je troje bilo pozitivno na infekciju kovid-19. Klinička slika obolelih relativno je blaga.

Čekaonica u Kovid ambulanti gotovo da je pusta. Na pregled i testiranje dolazi tek po koji pacijent i tako već danima. Situacija je u odnosu na raniji period znatno mirnija, a dnevno se zabeleži ispod deset slučajeva infekcije virusom kovid 19. Od 18. maja, u respiratornu ambulantu Opšte bolnice nije upućen nijedan pacijent, rekla je dr Margareta Jaramazović.

Kliničke slike su i dalje u najvećem broju slučajeva veoma blage i često slične alergijskim, objašnjava sagovornica i dodaje da i pored poboljšanja i pada broja obolelih, još uvek trebamo biti oprezni.

Kako sagovornica dodaje, zbog pada broja obolelih od infekcije kovid-19, u Kovid ambulanti u Harambašićevoj trenutno rade dva medicinska tima. Od početka meseca obavljeno je 1024 pregleda, 554 antigenskih testiranja, od kojih je 58 bilo pozitivno na koronavirus.