U jeku je takmičarska sezona za domaće gimnastičare

U jeku je takmičarska sezona za domaće gimnastičare

Mladi i perspektivni članovi Gimnastičkog društva Partizan – Željezničar imali su prilike da se dokažu na dva domaća i na jednom međunarodnom takmičenju u susednoj Mađarskoj. Prošlog vikenda, Subotica je bila domaćin prvom kolu gimnastičke lige Vojvodine, koje je proteklo u znaku domaćih takmičara, među kojima se posebno istakao 11 godišnji Filip Kulić, koji se ovim, ni malo lakim, ali izuzetno atraktivnim, sportom uspešno bavi već punih šest godina.

 

Nakon uspešnog nastupa na poslednja tri nadmetanja, mladi subotički gimnastičari nemaju vremena za odmor, jer ih već u nedelju očekuje novo iskušenje. Njima sada predstoji prvo kolo gimnastičke lige Srbije, čiji domaćin će biti Kostolac, a na tom takmičenju konkurencija će biti mnogo jača.

 

Pored takmičarske selekcije 11 godišnjih i 12 godišnjih dečaka, u Gimnastičkom društvu Partizan – Željezničar pažnju na sebe skrenula je jedna nova, jako talentovana, generacija šestogodišnjih mališana, koji su „vatreno“ krštenje imali na poslednjem nadmetanju u Subotici, na kojem su prvi put nastupili na jednom zvaničnom takmičenju.