U Hemijsko-tehnološkoj školi održano međuokružno takmičenje iz hemije

U Hemijsko- tehnološkoj školi, u subotu, je održano međuokružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola. Na takmičenju je učestvovalo 37 đaka iz Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga. Takmičenja iz hemije tradicionalno se organizuje u ovoj školi, a prema rečima direktora, razlozi za to su dobro opremljeni kabineti, labortorije i specijalizovane učionice.

Pored učenika srednjih stručnih škola, na proteklom takmičenju, učestvovali su i gimnazijalci, kao i učenici medicinskih škola. Samo takmičenje sastojalo se iz dva dela, odnosno teorijskog i praktičnog, a najbolji učenici plasirali su se na Republičko takmičenje.

Na praktični deo takmičenja plasiralo se prvih 30% učenika iz svake kategorije. Laboratorijske vežbe podeljene su u dva dela, odnosno đaci su radili kvalitativne i kvantitativne analize.

Plasman na Republičko takmičenje, koje će se održati 6. maja u Beogradu, obezbedili su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“: Daniela Pap, Jelena Broćilo, Una Jakovljević i Aleksandar Grahovac, kao i đaci Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora, Ana Anđelić i Andrej Kukuruzar.