U Hemijsko-tehnološkoj školi održane radionice Fondacije Tempus


U Hemijsko-tehnološkoj školi, u organizaciji Fondacije Tempus, održane su besplatne radionice pod nazivom „Šta nakon srednje škole?“ i „Kako savladati tremu pred prijemni ispit?“. Cilj radionica bio je da se učenicima završnih razreda pruži podrška prilikom donošenja odluke o nastavku školovanja ili izlasku na tržište rada, kao i da im se omogući da kontrolišu tremu prilikom polaganja prijemnog ispita.

Maturanti Hemijsko-tehnološke škole istakli su da su radionice poput ovih dragocene jer se đacima pružaju dodatne informacije, ali i podrška koja je preko potrebna prilikom donošenja odluke o upisu na fakultet ili o izlasku na tržište rada. Među onima koji su učestvovali na radionici ima onih koji su odluku o tome šta će raditi nakon škole odavno doneli, pa im radionice pomažu da odluku učvrste, ali ima i onih koji se još uvek dvoume, te su im neophodne dodatne informacije i podrška.

Iz Fondacije „Tempus“ navode da je radionica „Šta nakon srednje škole?“ namenjena i đacima koji su doneli odluku, ali i onima koji se još uvek dvoume. Kroz jednoipočasovnu radionicu mentori su sa učenicima diskutovali o svim, važnim koracima prilikom donošenja odluke.

Na drugoj radionici pod nazivom „Kako savladati tremu pred prijemni ispit?“ učenici su imali priliku da se upoznaju sa različitim načinima za prevazilaženje treme, te da osmisle sopstveni plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja prijemnog ispita. Fondacija „Tempus“ organizuje ove radionice u sklopu kampanje „Upis u škole 2018.“, a uz podršku Ministarstva

 

prosvete.