U Gradskom muzeju otvorena izložba „Tri međuratna plakatera – Janković, Petrov, Babić“

U Gradskom muzeju juče je otvorena izložba autorke Bojane Popović „Tri međuratna plakatera – Janković, Petrov, Babić“ koju će subotička publika imati priliku da pogleda do 15. oktobra ove godine.

Izložba „Tri međuratna plakatera – Janković, Petrov, Babić“ po prvi put aktuelizuje srpski međuratni plakat, koji je od kraja 19. veka do sedamdesetih- osamdesetih godina ovog veka veoma važna umetnička disciplina iz oblasti primenjenih umetnosti. Izložba je premijerno prikazana u Beogradu u oktobru prošle godine u Muzeju primenjene umetnosti u kojem se čuvaju dela Miloša Babića iz oblasti primenjene umetnosti, dok se u subotičkom Gradskom muzeju čuva njegova zaovstavština iz oblasti slikarstva.

Direktorka Gradskog muzeja, Aniko Mihajlović je na otvaranju izložbe istakla da su ovi plakati po prvi put prikazani u Subotici što je izuzetno važno jer su među njima i plakati Miloša Babića, a Gradski muzej u svom depou čuva više od 300 njegovih eksponata.

Izložbu „Tri međuratna plakatera – Janković, Petrov, Babić“ subotička publika će imati priliku da pogleda do 15. oktobra.