U Gimnaziji “Svetozar Marković” 21 učenik pohađa novo specijalističko sportsko odeljenje

Od ove školske godine u Gimnaziji “Svetozar Marković” 21 učenik pohađa novo specijalističko sportsko odeljenje na srpskom nastavnom jeziku.

Među učenicima koji pohađaju novi obrazovni profil u Gimnaziji, nalaze se najvećim delom učenici iz Subotice, ali i iz okolnih mesta. Sve njih je za ovo odeljenje opredelila želja da se sportom bave profesionalno, a ovaj obrazovni profil kreiran je tako da im omogući da usklade sportske i obaveze koje imaju u školi. Utisci na početku školske godine su pozitivni.

Prvu generaciju đaka koji pohađaju sportsko odeljenje čini 21 učenik: 15 dečaka i 6 devojčica koji se bave različitim sportovima. Ovaj obrazovni profil najsličniji je po nastavnom planu opštem smeru, uz dva predmeta iz sporta: sport i trening i sport i zdravlje.

Đaci sa novog obrazovnog profila će tokom četiri godine školovanja steći znanja i veštine koji će im omogućiti da nastave školovanje na visokobrazovnim ustanovama, a naročito onim koji školuju buduće trenere, sportske novinare, nastavnike fizičkog vaspitanja i sportske menadžere.