U Gerontološki centar stiglo vozilo za transport korisnika

Vozilo za transport korisnika Gerontološkog centra, koje predstavlja donaciju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Pokrajinske vlade, stiglo je u ovu ustanovu. Vrednost vozila je 4,5 milona dinara. Gerontološki centar u Subotici, spada u jednu od sedam ustanova, koje su dobile ovu vrednu donaciju.

Gerontološki centar ima kapacitet od 530 mesta, a u poslednje vreme sve je veći pritisak na ovu ustanovu, zbog toga što se sve teže kategorije lica primaju na smeštaj, a to podrazumeva i česte specijalističke preglede, odnosno sve češći transport korisnika do bolnice u Subotici, ali i u Novom Sadu i Kamenici. Ovo vozilo, umnogome će olakšati funkcionisanje ove ustanove.

Iz Pokrajine poručuju kako će se nastaviti sa nabavkom vozila, a da će u skorijem periodu donacije dobiti i manje razvijene opštine. Pokrajinska vlada i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložili su značajna sredstva za objekte socijalnog staranja na teritoriji AP Vojvodine.

Iz Gerontološkog centra u Subotici navode da su oni otvoreni za saradnju sa zdravstvenim centrima, kao i sa službom hitne medicinske pomoći i Opštom bolnicom Subotica, te će im vozilo biti na raspolaganju u slučaju elementarnih nepogoda, saobraćajnih nezgoda većih razmera, i drugih vanrednih situacija.