U eri informatičke pismenosti neguje se vrednost knjiga

 

U toku prvih šest meseci na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke je bilo 1376 članova, a prema rečima Helene Omerović, informatorke, do kraja godine broj članova će iznositi 2.000-3000 članova, što označava da se i u eri informatičke pismenosti i dalje neguje vrednost knjiga i da broj članova ne opada. U letnjem periodu naši najmlađi sugrađani rado posećuju biblioteku.

 

David Vlade ima pet i po godina, a član dečijeg odeljenja Grdadske biblioteke je godinu dana. Kako nam je rekao omiljene su mu knjige o dinosaorusima, a biblioteku posećuje par puta u toku nedelje jer voli da čita i da uz pomoć knjiga sazna nešto novo.

Prema rečima Helene Omerović, informatorke dečijeg odeljenja u Gradskoj biblioteci, decu mlađeg i srednjeg uzrasta najviše privlače knjige o avanturama, a osim toga obožavaju naučnu fantastiku. Dečije odeljenje Gradske biblioteke u toku leta radi po skraćenom radnom vremenu od ponedeljkom, sredom i petkom od 07:30- 15h, a utorkom i četvrtkom od 12 do 19:30 časova dok je subota neradna.

Prema rečima informatorke Gradske biblioteke na dečijem odeljenju članarima košta 800 dinara, a u toku akcija članarina se smanjuje za polovinu iznosa. Ukoliko se deca učlane grupno preko vrtića iznos članarine iznosi 150 dinara, a naredna akcija biće organizovana od 13. oktobra na dan biblioteke kada će cena godišnje članarine za sve zainteresovane iznositi 400 dinara.