U Dispanzeru za žene dva nova, najsavremenija CTG aparata

Dom zdravlja nabavio je dva nova, savremena CTG aparata za praćenje trudnica i beba u poslednjim nedeljama trudnoće. Ovi aparati vredni su 1,1 milion dinara, a kupljeni su sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

U Dispanzeru za žene Doma zdravlja od nedavno su u upotrebi dva nova, najsavremenija CTG aparata kojim se prate trudnice i bebe u poslednjem trimestru trudnoće. Vrednost aparata je milion i stotinu četiri hiljade dinara, a sredstva za njihovu kupovinu obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Pre više od godinu dana, Dom zdavlja je sopstvenim sredstvima kupio jedan savremeni CTG aparat, pa sada ova zdravstvena ustanova raspolaže sa ukupno tri najsavremenija CTG aparata. Kako najavljuje načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece Doma zdravlja, specijalista ginekologije i akušerstva, dr Tatjana Popović, do kraja godine Dispanzer za žene dobiće i najsavremeniji ultrazvučni aparat.

Trenutno u Dispanzeru za žene radi 7 ginekologa, a u narednom periodu tim ginekologa biće pojačan sa još 3 specijaliste ginekologije i akušerstva.