U Autonomnoj pokrajini Vojvodini sve opšte bolnice opremljene su novim CT aparatima

U Autonomnoj pokrajini Vojvodini sve opšte bolnice opremljene su novim CT aparatima. S obzirom na to da je prosek starosti zatečenih CT aparata bio oko 15 godina i da više nisu mogli da podmire potrebe precizne dijagnostike, Pokrajinska vlada ispunila je dato obećanje da sve bolnice imaju funkcionalne CT aparate.
Posle Sremske Mitrovice, Sombora, Subotice, Kikinde, Vršca i Vrbasa, i opšta bolnica u Senti dobila je novi CT aparat.
Prilikom posete opštoj bolnici u Senti predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora i pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića, resorni sekretar izjavio je da će s novim CT aparatom u potpunosti nestati liste čekanja dijagnostičkih procedura za 100 hiljada građana Severnobanatskog okruga, koji gravitiraju ovoj bolnici.
Pokrajinska vlada je u poslednje dve i po godine u opštu bolnicu u Senti uložila oko 110 miliona dinara, čime su obnovljeni skoro svi dijagnostički aparati, kao i veliki broj medicinskih i nemedicinskih uređaja za svakodnevni rad zdravstvenih radnika.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je senćanska bolnica godinama bila devastirana, ali da se poslednje dve – tri godine sistematično rešavaju problemi. Nabavkom novog CT aparata, kako je rekao Pastor, pacijentima se obezbeđuje kvalitetna zdravstvena zaštita, kakva postoji i u drugim delovima Vojvodine. On je dodao da ova zdravstvena ustanova time ulazi u 21. vek.
U opštoj bolnici u Senti u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za kompletnu građevinsku rekonstrukciju ove ustanove, čiji su objekti izgrađeni sredinom prošlog veka.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime