уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Društvo / U akciji Crvenog krsta podeljeno 250 paketa pomoći

U akciji Crvenog krsta podeljeno 250 paketa pomoći

Crveni krst Subotica završio je akciju podele paketa pomoći namenjenih prvenstveno romskoj populaciji, ali i ostalim građanima kojima je pomoć potrebna. Akcija se odvijala u periodu od 23. do 27. februara kada je uručeno 250 paketa pomoći.

Projekat Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, koji sprovodi GIZ, obezbedio je pakete podrške sa prehrambenim, higijenskim i dezinfekcionim artiklima. Paketi su uručivani na tri lokacije – Čantavir, Bajmok i Subotica, za ukupno 198 porodica, rekao je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta, dr Siniše Trajkovića, odlukom o budžetu grada za 2021. godinu, osim sredstava koje redovno dobija Crveni krst za funkcionisanje Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike ove godine nakon dosta vremena, prepoznata je potreba Crvenog krsta za sredstvima za vršenje javnih ovlašćenja.

Prema rečima Zorana Molnara, Crveni krst Vojvodine je preko Pokrajinske vlade i Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine, obezbedio 800 paketa hrane i sredstava za higijenu koje će Crveni krst Subotice uručiti udruženju penzionera, udruženju Zajedno, Autizam, Cerebralna i dečja paraliza, udruženju invalida grada, kao i udruženju slepih i slabovidih i porodicama žrtava trgovine ljudima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *